Over de ontspanningsmassage

Op deze pagina geef ik meer informatie over de klassieke ontspanningsmassage. Mocht je toch nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met me op.

Voor wie?

Voor iedereen! Het menselijk lichaam heeft een sterk zelfhelend vermogen. Als je erg druk bent geweest is het nodig om te herstellen door rust in te bouwen. Door inspanning en ontspanning af te wisselen, blijf je in balans. Helaas zijn de verleidingen in onze maatschappij erg groot… We willen altijd meer en dat resulteert in een voortdurende zoektocht naar bevrediging, waardering en geluk. Zo belanden we in een oneindige maalstroom en verliezen we uit het oog wat werkelijk belangrijk is.

Totdat het lichaam je tot de orde roept. Je krijgt ineens last van je rug of je slaapt slechter dan voorheen. Je voelt je uitgeput in de ochtend of hebt last van je spijsvertering. Veelvoorkomende spanningsklachten zijn:

  • Lage rugpijn
  • Pijn tussen de schouderbladen
  • Stijve nek
  • Hoofdpijn
  • Hoge ademhaling en hartkloppingen
  • Maag en buikpijn

Mentale en fysieke spanning zet zich vast in het lichaam. Het verschilt per persoon waar de pijn zich manifesteert. Er ontstaan pijnlijke verhardingen in spieren die niet meer kunnen ontspannen. Ook in rust zijn deze spiervezels aangespannen en ontstaat er een verdikking (spierknoop). Hierdoor is de circulatie minimaal en ontstaat er een ophoping van afvalstoffen. Dit veroorzaakt pijn en beperkt de bewegingsvrijheid. Gespannen spieren kunnen ook zenuwen afknellen. Dat leidt tot gevoelloosheid en tintelingen. Een ander kenmerk van spierknopen (triggerpoints) is zogenaamde uitstralingspijn: het gebied rondom de knoop is gevoelig en straalt uit naar andere gebieden.

Klassieke massagetechnieken zoals diepe strijkingen in de lengterichting van de spieren, onderarmtechnieken en het masseren van drukpunten en triggerpoints, helpen afvalstoffen af te voeren uit pijnlijke spieren en zorgen voor een diepe ontspanning.

Voordat je wordt gemasseerd

Voor de massage bespreken we wat je wilt. Misschien zoek je een moment van ontspanning? Of heb je een pijnklacht? Heb je voorkeur voor een zachte aanraking of liever een stevige druk? Alles is bespreekbaar, ook tijdens de behandeling.

Je kunt kiezen voor een lichaamsmassage (minimale tijd van 60 minuten) of een deelgebied (vanaf 45 minuten), zoals:

  • Rug/nek/schouder
  • hoofd/nek/bovenarmen/handen
  • Benen en voeten

Dit zijn slechts voorbeelden. Je bepaalt zelf de behandeling.

De behandeling

Tijdens de behandeling lig je op een comfortabele tafel met hoofdsteun. Bij een lichaamsmassage lig je afwisselend op je rug en op je buik. Het is belangrijk dat je zo comfortabel mogelijk ligt. Daarom maak ik gebruik van verschillende kussens en rollen.

Je wordt gemasseerd met 100% natuurlijke massage-olie (ook geschikt voor zwangeren en kinderen). En je kunt kiezen voor de stilte of ontspannende muziek.

Afbeelding van heidebloemen als sfeerbeeld bij meer informatie over de ontspanningsmassage

Afspraak maken

Bel 06 – 4280 2233 of klik op onderstaande knop en stuur een bericht via het contactformulier.