Over mij

Door zelf de geneeskracht van de Chinese geneeskunde te ervaren besefte ik dat lichaam en geest een geheel vormen en elkaar beïnvloeden. Dat gegeven stond ver af van mijn ervaringen in de reguliere geneeskunde waar men over het algemeen kijkt naar afzonderlijke stukjes van de mens.

De 3-jarige opleiding Shiatsu therapie bij de Academie voor Traditionele Chinese Geneeskunde Qing Bai voelde als thuiskomen. Ik kreeg bevestigd wat ik diep van binnen al wist. Alles is met elkaar verbonden. Hoe je je voelt is verbonden met wat je eet, in welk seizoen we leven, hoe oud je bent en hoe je in het leven staat.

In mijn praktijk aan huis help ik mensen de balans te vinden. Ik kijk altijd verder dan de pijnlijke schouder of de hoofdpijn. Pijn manifesteert zich op een bepaalde plek, maar de oorzaak ligt vaak ergens anders.

Door massages groeit je lichaamsbewustzijn en je lichaam heeft je vaak meer te vertellen dan je denkt. Uit ervaring weet ik dat het lastig is om jezelf tijd te gunnen om te luisteren. Ik vind het bijzonder om jou die tijd te geven en je te helpen, of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning of van je pijnklacht af wilt.

Ik geef ontspanningsmassages, zwangerschapsmassages en shiatsu. Het kan onduidelijk zijn welke massagevorm voor jou geschikt is. Als je twijfelt, bel of mail me gerust dan leg ik je alles uit.

Misschien tot gauw!

Ramona Jongerius

Portret van Ramona Smith-Jongerius