Over mij

Mijn naam is Ramona Smith-Jongerius. Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis ging ik uit nieuwsgierigheid voor het eerst naar een acupuncturist. Ik was bijzonder geraakt door het effect van deze behandeling. Alles in mijn lijf stroomde en ik voelde me diep ontspannen. En dat door een aantal naalden in mijn huid. Het was mijn eerste ontmoeting met de Chinese Geneeskunde en daar wilde ik heel graag meer van weten.

Door zelf de geneeskracht van de Chinese geneeskunde te ervaren besefte ik dat lichaam en geest een geheel vormen en elkaar beïnvloeden. Dat gegeven stond ver af van mijn ervaringen in de reguliere geneeskunde waar men over het algemeen kijkt naar afzonderlijke stukjes van de mens.

Na een aantal banen waarin ik mij niet optimaal kon ontwikkelen besloot ik het roer om te gooien en te kiezen voor iets wat ik altijd al wilde doen: met mensen werken.

De 3-jarige opleiding Shiatsu therapie bij de Academie voor Chinese Geneeskunde Qing Bai was één van de beste keuzes van mijn leven. Want daar leerde ik dingen die ik diep van binnen al had gevoeld. Dat het lichaam, de geest, emoties, omgeving en de natuur een geheel vormen en dat je mensen kunt helpen door hun klacht vanuit al deze hoeken te bekijken. Het was een supermooie tijd waarin ik echt uitkeek naar mijn lessen. Shiatsu geven en ontvangen geeft me een enorm gevoel van bezieling en enthousiasme.

Inmiddels werk ik alweer een aantal jaar in mijn eigen praktijk aan huis. Ik combineer Shiatsu therapie met ontspannings- en zwangerschapsmassages.
Ik geloof in de combinatie van de westerse en oosterse benadering van het menselijk lichaam. Daarom werk ik zowel op de meridianen als op het spierweefsel. Daarnaast kijk ik verder dan de pijnlijke schouder en onderzoek ik de oorzaak van de klacht, om niet alleen het symptoom te bestrijden maar juist een duurzame oplossing te vinden. Mijn praktijk zie ik dan ook als een klein stapje op weg naar een toekomst waarin reguliere en alternatieve geneeskunde de handen ineenslaan. Zou dat niet super zijn?

Ramona Smith-Jongerius

Portret van Ramona Smith-Jongerius