Zwangerschapsmassage

Waarom een zwangerschapsmassage?

Als je zwanger bent is dat een bijzondere periode in je leven. 
In negen maanden tijd verandert je lijf op hormonaal, mentaal en fysiek gebied enorm. Soms geeft dat klachten als lage rugpijn, vermoeidheid, slecht slapen, onrustige benen en vocht vasthouden. Er wordt vaak gezegd dat deze klachten er nu eenmaal bij horen, maar een goede massage kan ervoor zorgen dat je er minder last van hebt. 
Een massage is niet alleen fijn bij klachten. Ontspanning en aanraking zorgen tijdens de massage voor het vrijkomen van het 'knuffel' hormoon oxytocine en een verlaging van het stresshormoon cortisol. Niet alleen goed voor jou, maar ook voor je baby.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voor de behandeling nemen we even de tijd om te bespreken waar je behoefte aan hebt. Zijn er specifieke klachten? Of ben je alleen toe aan een moment van ontspanning?
Tijdens de massage lig je op een speciale zwangerschapstafel met borst- en buikuitsparing. Zo kun je weer eens heerlijk op je buik liggen (deze wordt ondersteund met een buikband). 
De massage wordt gegeven op je blote huid met druivenpitolie (anti- allergeen en zonder toevoegingen). 
Omdat je in één houding ligt, masseer ik (in overleg) de hele achterkant van je lichaam. Je hoofd, armen, handen, benen en voeten worden allemaal meegenomen. Wil je liever de focus op je rug? Of wordt je juist heel ontspannen van een hoofdmassage? Jouw behoeften bepalen hoe we de behandeling vormgeven.

Belangrijk om te weten:

Het is belangrijk om voor de massage even stil te staan bij hoe het met je gaat en wat je behoeften zijn. 
Na de massage is er tijd om rustig op te staan en even bij te komen. De tijd die hiervoor nodig is valt binnen de afgesproken behandeltijd.